Filtering by: Discussie

LGBTIQ Refugees: Different Realities by Secret Garden
Dec
10
2:45 PM14:45

LGBTIQ Refugees: Different Realities by Secret Garden

14.45 | LGBTIQ Refugees: Different Realities by Secret Garden

IQMF nodigt Secret Garden uit om deel te nemen aan het panel LHBTIQ vluchtelingen: verschillende realiteiten om mee te praten over de problemen die LHBTIQ vluchtelingen ervaren na hun aankomst in Nederland, zoals uitsluiting, onderdrukking en mishandeling. Veel LHBTIQ vluchtelingen worden vernederd en gepest in de Nederlandse asielzoekerscentra maar krijgen geen bescherming van de Nederlandse autoriteiten. Het panel bespreekt verder hoe zij worden gezien door de ogen van de Nederlandse maatschappij en de LHBTIQ gemeenschap. Met vertoning van de films The Crossing en House, Tree, Animal.


The_Crossing.jpeg

The Crossing
Carlos Motta

The Crossing is een verzameling video portretten van elf LHBTQI vluchtelingen die hun ervaringen voor, tijdens en na de vlucht van hun thuisland naar Nederland delen. Hun aangrijpende relaas belicht hoe zwaar het is om omringd te zijn door homofobie en transfobie.

Land: Nederlands
Jaar: 2017
Duur: 23 min
Genre: Documentaire
Taal: Arabisch, Farsi, Urdu
Ondertitels: Engels

Film webpagina


House_Tree_Animal.jpg

House Tree Animal (Huisje Boompje Beestje)
Tom Cas, Koen Leerink

Dannie en Ferry hebben alles wat hun hart begeert, maar toch ontbreekt er iets. Ze reizen voor een familie uitbreiding af naar Griekenland, maar is dit daadwerkelijk wat ze willen?

Land: Nederland
Jaar: 2017
Duur: 7 min
Genre: Drama, Korte film
Taal: Nederlands
Ondertitels: Engels

Film Facebookpagina

View Event →
Queering the Stage debat
Dec
10
1:00 PM13:00

Queering the Stage debat

13.00 | Queering the stage debat
Taal: Engels/Nederlands
Entree voor het debat: gratis. Kaarten voor de film volgens reguliere kaartverkoop.

Hoe wordt kunst queer? Hoe kunnen de uitvoerende kunsten grensoverschrijdend afrekenen met het patriarchaat, geijkte gender rollen en hetero-normatieve beperkingen? Professionals uit de culturele sector treden hierover in gesprek. Aansluitend aan het debat tonen de films ANYA KNEEZ: A Queen In Beirut, Decoding DarkMatter en Tango Queerido drie uiteenlopende voorbeelden met betrekking tot drag, poëzie, theater en dans.

View Event →
Who talks for who: representing the queer/migrant community debat
Dec
9
4:15 PM16:15

Who talks for who: representing the queer/migrant community debat

16.15 | Who talks for who: representing the queer/migrant community debat
Taal: Engels/Nederlands | Gratis entree

Wie vertegenwoordigt als beste de queer & migrant community? Als festival werpen we ook een kritische blik op onszelf en willen we onderzoeken wie überhaupt recht van spreken heeft en wanneer. Aan de hand van een aantal stellingen treden we met het panel en het publiek in gesprek: Witte LHBTIQ's zonder multiculturele achtergrond zijn geen goede representanten voor queer people of color; Hetero's zouden zich meer moeten bemoeien en inzetten voor de emancipatie van de LHBTIQ-gemeenschap.

View Event →
Queer Festivals under attack debat
Dec
9
3:00 PM15:00

Queer Festivals under attack debat

15.00 | Queer Festivals under attack debat
Taal: Engels/Nederlands | Gratis entree

Mawjoudin.png

Queer Festivals staan in veel landen onder druk en organisatoren worden soms zelfs aangevallen. Onlangs werd een tweedaags LHBT-filmfestival in Ankara verboden omdat het festival “wrok en vijandigheid zou kunnen opwekken jegens een deel van de bevolking”. In januari 2018 wordt  het Mawjoudin Festival voor het eerst georganiseerd in Tunis en dat zal ongetwijfeld ook spanningen meebrengen. Gizem Bayiksel en Karam Aouini praten in het debat Queer Festivals under attack’ openlijk over hun drijfveren en motivaties, hun passie en activisme.

View Event →
Queer Activism debat
Dec
8
9:00 PM21:00

Queer Activism debat

21.00 | Debat: Queer Activism | Taal: Engels | Gratis entree

Hoe kan activisme je leven veranderen? Voorafgaand aan de film Grey Violet – Odd One Out, een gesprek met vier queer-activisten over hun werk en de invloed daarvan op hun bestaan. Enkelen van hen ontvluchtten hun land en bouwden in Nederland een nieuw bestaan op. Vertrouwen ze nog op een betere toekomst voor de LHBT-community in hun land? En wat kan Nederland van ze leren?

View Event →