Back to All Events

Children - Short Films + Q&A

  • De Balie, Grote Zaal Kleine-Gartmanplantsoen Amsterdam, NH, 1017 Netherlands (map)

12.00 | KORTE FILM PROGRAMMA | Children Shorts

Het binaire gender systeem en de heteroseksuele norm van deze maatschappij zijn veeleisend voor kinderen en jongeren die zichzelf hier niet in herkennen. Deze korte films belichten jongeren die zichzelf ontplooien en afzetten tegen de beperkende maatschappelijke houding omtrent gender stereotypering en seksualiteit.

In aanwezigheid van filmmakers Gizem Bayıksel en Lucas van der Rhee.


Shala.jpg

Shala + Q&A

João Inácio

Kleine Pedro woont in een weeshuis in het Amazonegebied en onderhoudt een innige, denkbeeldige, vriendschap met speelgoed pop Shala. Omdat hij door vooroordelen steeds maar niet  wordt geadopteerd bedenkt hij verschillende listen om de aandacht van zijn potentiële ouders te trekken.

Land: Brazilië
Jaar: 2016
Duur: 11 min
Genre: Drama, Korte film
Taal: Portugees
Ondertitels: Engels

Film webpagina
Film Facebookpagina


Escaping_Agra.jpg

Escaping Agra

Pallavi Somusetty

De non-binaire student Naveen verslaat hoe hen onwettelijk wordt vastgehouden door hun ouders in Agra, India nadat hun gender en seksuele oriëntatie wordt onthuld. Naveen doet verslag uit de eerste hand van de beproevingen die hen moet ondergaan in de missie om hun eigen leven te mogen leiden.

Land: Verenigde Staten
Jaar: 2016
Duur: 24 min
Genre: Documentaire, Korte film
Taal: Engels
Ondertitels: Geen ondertitels

Film webpagina
Film Facebookpagina


I_Dont_Like_Her.jpg

I Don't Like Her

Javad Daraei

Eli is gevangen tussen het uitdragen van haar ware gender identiteit en de weerbarstige houding van haar ouders. Het getreiter thuis en op school doen haar in huilen uitbarsten, maar ze vindt de innerlijke kracht om terug te vechten voor haar recht op zelfexpressie.

Land: Iran
Jaar: 2016
Duur: 20 min
Genre: Drama, Korte film
Taal: Perzisch
Ondertitels: Engels


Min_Homosyster.jpg

Min Homosyster (My Gay Sister)

Lia Hietala

Cleo rijdt met haar oudere zus Gabbi en haar vriendin Majken mee naar een vakantiehuisje. Onderweg proberen Gabbi en Majken vurig te achterhalen of Cleo op een jongen of een meisje verliefd is. Een verhaal over ontluikende seksualiteit en het vermogen om vertrouwen in elkaar te winnen en te verliezen.

Land: Zweden
Jaar: 2017
Duur: 15 min
Genre: Drama, Korte film
Taal: Zweeds
Ondertitels: Engels

Film webpagina
Film Facebookpagina


Childs_Play.jpg

Child's Play (Çocuk Oyuncağı)

Gizem Bayıksel

Je wordt volwassen wanneer je het ouderlijke huis verlaat. Tijdens haar verhuizing verstopt Derin een ‘grote mensengeheim’ in een speelgoeddoos vol met herinneringen uit haar kindertijd. Soms groeien we vrijwillig op, soms onvrijwillig en dat leidt geleidelijk aan tot onvermijdelijke confrontaties.  

Land: Turkije
Jaar: 2014
Duur: 5 min
Genre: Drama, Korte film
Taal: Turkish
Ondertitels: Engels

Film Facebookpagina


ELIAS.jpeg

ELIAS + Q&A

Lucas van der Rhee

WERELDPREMIÉRE

Elias woont in IJmuiden, werkt bij een visserij en voelt zich onbegrepen en onzichtbaar. Hij mist zijn ouders sinds ze naar Turkije vertrokken zijn. Wanneer zijn broer Kemal de oude slaapkamer van zijn ouders huurt trekt Tom bij hen in. Waar Tom aanvankelijk als een indringer wordt beschouwd, blijkt hij uiteindelijk een bondgenoot van Elias tijdens zijn innerlijke ontdekkingstocht.

Land: Nederland
Jaar: 2017
Duur: 13 min
Genre: Drama, Korte film
Taal: Nederlands
Ondertitels: Engels

Film Facebookpagina

Earlier Event: December 9
African Shorts
Later Event: December 9
IQMF presents IQMF Academy