Back to All Events

African Shorts

  • De Balie, Filmzaal Kleine-Gartmanplantsoen Amsterdam, NH, 1017 Netherlands (map)

12.00 | KORTE FILM PROGRAMMA | African Shorts

Het African Short programma vertoont de verhalen van LHBTQI personen binnen een Afrikaans kader. Wat betekent het om in een maatschappij te wonen waar je wordt verguisd vanwege het geslacht waarmee je je identificeert of je seksuele geaardheid? Thuishoren en familieproblematiek worden ook aangekaart.


Reluctantly Queer.jpg

Reluctantly Queer

Akosua Adoma Owusu

Aan de hand van brieven volgen we het onrustige leven van een Ghanese man die de liefde voor zijn moeder probeert te verenigen met zijn liefde voor mannen, terwijl de spanningen omtrent homo-politiek toenemen.

Land: Ghana
Jaar: 2016
Duur: 8 min
Genre: Drama, Korte film
Taal: Engels
Ondertitels: Geen ondertitels

Film webpagina


From_The_Same_Soil.jpg

From the Same Soil

Nicky Newman

Twee homoseksuele mannen en een transgender vrouw vragen asiel aan in Zuid-Afrika. Ondanks wettelijke bescherming van LHBTQI individuen komen Flavina, Mussa en Junior in aanraking met uitsluiting, onderdrukking en geweld, waardoor ze zich in gaan zetten voor mensenrechten.   

Land: Zuid-Afrika
Jaar: 2015
Duur: 29 min
Genre: Documentaire, Korte film
Taal: Engels
Ondertitels: Engels

Film webpagina


Dance_With_The_Maiden.jpg

Dance with the Maiden (Sina Nomakotshana)

Thishiwe Ziqubu

Nolwandle’s vader is predikant en zij is zijn oogappel. Ze raakt verscheurd tussen de druk van haar religieuze familie en haar gevoelens voor Khwezi, haar partner in moderne dans. De confrontatie blijkt onvermijdelijk in dit verhaal over een coming out tijdens een traditionele Zulu inwijding.

Land: Zuid-Afrika
Jaar: 2016
Duur: 26 min
Genre: Drama, Korte film
Taal: Engels, Zulu
Ondertitels: Engels


Impunity.jpg

Impunity + Q&A

Isaac Matovu

Ondanks de uitspraak van het gerechtshof tegen de beruchte anti-homowet, leidt de LHBTQI gemeenschap in Oeganda nog steeds onder geweld en discriminatie. De documentaire portretteert de pogingen van de overheid om op legale wijze de burgerrechten van seksuele minderheden te ontbinden terwijl de massa de wet in eigen handen neemt.

Land: Oeganda
Jaar: 2017
Duur: 26 min
Genre: Documentaire, Korte film
Taal: Engels
Ondertitels: Engels

Earlier Event: December 8
Pera x IQMF The Party
Later Event: December 9
Children - Short Films + Q&A