Back to All Events

Vluchtelingendiner

  • De Balie, Salon Kleine-Gartmanplantsoen Amsterdam, NH, 1017 Netherlands (map)

18.00 | €27,50 incl. film ABU (Father)
Vluchtelingendiner  
Taal: Engels/Nederlands

Hoe is het om als LHBT-vluchteling een nieuw leven op te bouwen in Nederland? Tijdens het diner schuiven deze kersverse Nederlanders aan tafel bij hun nieuwe landgenoten. De ontmoeting en het uitwisselen van ervaringen staan hierbij centraal. Tussen de gangen door vinden op het podium gesprekken plaats met LHBT-vluchtelingen, een lawyer en een vertegenwoordiger van Stichting Secret Garden. Het debat wordt geleid door Rohit Vyas. Na het diner verhuizen we met alle dinergasten naar de grote zaal, voor de film ABU van Arshad Khan.

Nieuwe Nederlanders: gratis. Aanmelden kan via lara@iqmf.nl. De overige gasten betalen €27,50 incl. tweegangen diner + kaartje voor de film. Toegangskaarten zijn hier beschikbaar. 

Dit programma wordt samengesteld in samenwerking met Secret Garden

Panelleden:

Sabine Jansen is juridisch onderzoeker. Zij was een van de auteurs van het onderzoeksrapport "Fleeing Homophobia, asylum claims related to sexual orientation and gender identity in Europe" (Jansen & Spijkerboer, COC Nederland/Vrije Universiteit Amsterdam, 2011) en momenteel doet zij namens COC Nederland onderzoek naar de Nederlandse praktijk mbt LHBTI asielaanvragen

Emo Bellatoui is oprichter en voorzitter van Stichting Secret Garden. Secret Garden is een Stichting van en voor LHBT’ers (Lesbisch/Homo/Bi-seksueel en Transgender) met een etnisch-culturele achtergrond, en sympathisanten gevestigd in Amsterdam. De groep met een moslim achtergrond maakt een groot onderdeel uit van onze doelgroep. Haar taak is het behartigen van de belangen van haar doelgroep in de breedste zin van het woord.

Earlier Event: December 6
The Wound (Inxeba)
Later Event: December 7
Apricot Groves + Q&A