Back to All Events

LGBTIQ Refugees: Different Realities by Secret Garden

  • De Balie, Salon Kleine-Gartmanplantsoen Amsterdam, NH, 1017 Netherlands (map)

14.45 | LGBTIQ Refugees: Different Realities by Secret Garden

IQMF nodigt Secret Garden uit om deel te nemen aan het panel LHBTIQ vluchtelingen: verschillende realiteiten om mee te praten over de problemen die LHBTIQ vluchtelingen ervaren na hun aankomst in Nederland, zoals uitsluiting, onderdrukking en mishandeling. Veel LHBTIQ vluchtelingen worden vernederd en gepest in de Nederlandse asielzoekerscentra maar krijgen geen bescherming van de Nederlandse autoriteiten. Het panel bespreekt verder hoe zij worden gezien door de ogen van de Nederlandse maatschappij en de LHBTIQ gemeenschap. Met vertoning van de films The Crossing en House, Tree, Animal.


The_Crossing.jpeg

The Crossing
Carlos Motta

The Crossing is een verzameling video portretten van elf LHBTQI vluchtelingen die hun ervaringen voor, tijdens en na de vlucht van hun thuisland naar Nederland delen. Hun aangrijpende relaas belicht hoe zwaar het is om omringd te zijn door homofobie en transfobie.

Land: Nederlands
Jaar: 2017
Duur: 23 min
Genre: Documentaire
Taal: Arabisch, Farsi, Urdu
Ondertitels: Engels

Film webpagina


House_Tree_Animal.jpg

House Tree Animal (Huisje Boompje Beestje)
Tom Cas, Koen Leerink

Dannie en Ferry hebben alles wat hun hart begeert, maar toch ontbreekt er iets. Ze reizen voor een familie uitbreiding af naar Griekenland, maar is dit daadwerkelijk wat ze willen?

Land: Nederland
Jaar: 2017
Duur: 7 min
Genre: Drama, Korte film
Taal: Nederlands
Ondertitels: Engels

Film Facebookpagina

Earlier Event: December 10
Queering the Stage filmvertoning + Q&A