Back to All Events

Massimadi Festival presents Le festival restera au placard + Paris Is Voguing

  • De Balie, Grote Zaal Kleine-Gartmanplantsoen Amsterdam, NH, 1017 Netherlands (map)

14.15 | SPECIAAL PROGRAMMA | Massimadi Festival presents

Affiche_Massimadi_2018_Web.jpeg

Massimadi Festival is een filmfestival uit Brussel met speciale aandacht voor Afrika en haar diaspora. Tijdens IQMF vertoont het festival twee films. Marthe Djilo Kamga, de oprichter van Massimadi Festival, zal het programma introduceren. 


Le_festival_restera_au_placard.png

Le festival restera au placard
Valérie Bah

Een korte documentaire over homofobie en de politiek gemotiveerde aanval vanuit de media die leidde tot de afgelasting van de eerste editie van het Massimadi festival in Port-au-Prince, dat door de Haïtiaanse NGO Kouraj werd georganiseerd en in september 2016 zou plaatsvinden.

Land: Haïti
Jaar: 2016
Duur: 21 min
Genre: Documentaire, Korte film
Taal: Frans, Haïtiaans Creools
Ondertitels: Engels


Paris_Is_Voguing.jpg

Paris is Voguing
Gabrielle Culand

Lasseindra Ninja en Stéphane Mizrahi zijn twee Franse pioniers van Voguing, een dans die in de jaren ’70 is ontstaan binnen de homoseksuele gemeenschap in de wijk Harlem, in New York. Het is hun missie om dit onderdeel van queer cultuur over te dragen aan jongeren uit de Franse buitenwijken. Ze leren hun “kinderen” dansen, elegantie, maar boven.

Land: Frankrijk
Jaar: 2016
Duur: 64 min
Genre: Documentaire
Taal: Frans
Ondertitels: Engels