IQMF

Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Rotterdam, Utrecht

6 -13
december 2017

 

 
 
 
amsterdam 2017 kopie.jpg
 
Min_Homosyster_obligatory_preview.jpeg

Ticket info

 
 

Ticket prices: 

Je kunt de ticket links vinden in de events op deze pagina.  En wist je al dat je IQMF Amsterdam kan bezoeken met een passe-partout van €45,00? Die kan je kopen via de website van De Balie. 

Normale prijs: € 9,00

Passe-partout: €45,00

Prijs met korting voor CJP/Friends/Stadspas: €7,50 

1e kaartje, gekocht met Stadspas aan de kassa van de Balie: € 2,00

Cineville: gratis 

Debates: gratis 

*Only the opening, the refugee dinner & the final program (Queer Faces, Migrant Voices) are excluded. 

 

 
 
 
 
thewound.jpg

Jury

 John Badalu  John Badulu is min of meer per ongeluk in de filmindustrie terecht gekomen. Hij studeerde economie gericht op marketing management voordat hij een postdoctorale opleiding begon in Nieuwe Media aan de DAMS University in Bologne, Italië. Hij is een van de oprichters van het controversiële Q! Filmfestival, een LHBT-filmfestival in het overwegend islamitische Indonesië. Eerder werkte hij als theatermanager voor het Goethe Instituut Jakarta en als cultureel assistent voor het Instituto Italiano Di Cultura. Badalu werkt nu als festival afgevaardigde en programmeur voor Berlin Internationaal Film Festival, Shanghai International Film Festival en QCinema Film Festival (Filipijnen). Hij is tevens een onafhankelijk producer van vier korte- en zes feature films.  

John Badalu

John Badulu is min of meer per ongeluk in de filmindustrie terecht gekomen. Hij studeerde economie gericht op marketing management voordat hij een postdoctorale opleiding begon in Nieuwe Media aan de DAMS University in Bologne, Italië. Hij is een van de oprichters van het controversiële Q! Filmfestival, een LHBT-filmfestival in het overwegend islamitische Indonesië. Eerder werkte hij als theatermanager voor het Goethe Instituut Jakarta en als cultureel assistent voor het Instituto Italiano Di Cultura. Badalu werkt nu als festival afgevaardigde en programmeur voor Berlin Internationaal Film Festival, Shanghai International Film Festival en QCinema Film Festival (Filipijnen). Hij is tevens een onafhankelijk producer van vier korte- en zes feature films.  

 Gizem Bayıksel  Gizem Bayiksel (1989, Ankara) werkt ruim 6 jaar als fotograaf, cameravrouw  en regisseur in de filmindustrie. Daarnaast coördineert, programmeert en cureert zij talrijke evenementen en filmfestivals.  Zij is vanaf de oprichting betrokken bij het eerste en enige queer film festival in Turkije:  Pink Life QueerFest . Van 2012 tot 2017 als coördinator en tegenwoordig als programmeur.  Momenteel is zij werkzaam bij Pera Film / Pera Müzesi-Museum in Istanbul. Bayiksel jureerde bij de Berlinale Teddy Award, Oslo/Fusion International Film Festival en Faroe Islands’ International Minority Film Festival en stelde filmprogramma’s samen voor Academy of Fine Arts Vienna, International Film Festival Etiuda&Anima en xart splitta berlin. Haar persoonlijke interesse in film en fotografie richt zich voornamelijk op queer theory en de vrouwelijke blik. Op dit moment woont ze in Istanbul en werkt ze aan haar eerste speelfilm, een vervolg op haar korte film,  Child’s Play , over een lesbische relatie, met op de achtergrond de Turkse politiek.

Gizem Bayıksel

Gizem Bayiksel (1989, Ankara) werkt ruim 6 jaar als fotograaf, cameravrouw  en regisseur in de filmindustrie. Daarnaast coördineert, programmeert en cureert zij talrijke evenementen en filmfestivals.  Zij is vanaf de oprichting betrokken bij het eerste en enige queer film festival in Turkije:  Pink Life QueerFest . Van 2012 tot 2017 als coördinator en tegenwoordig als programmeur.  Momenteel is zij werkzaam bij Pera Film / Pera Müzesi-Museum in Istanbul.

Bayiksel jureerde bij de Berlinale Teddy Award, Oslo/Fusion International Film Festival en Faroe Islands’ International Minority Film Festival en stelde filmprogramma’s samen voor Academy of Fine Arts Vienna, International Film Festival Etiuda&Anima en xart splitta berlin. Haar persoonlijke interesse in film en fotografie richt zich voornamelijk op queer theory en de vrouwelijke blik. Op dit moment woont ze in Istanbul en werkt ze aan haar eerste speelfilm, een vervolg op haar korte film, Child’s Play, over een lesbische relatie, met op de achtergrond de Turkse politiek.

 Marthe Djilo Kamga  Marthe Djilo Kamga is de oprichter en huidige coördinator van het Massidami festival.  Zij heeft zich zowel persoonlijk als beroepsmatig altijd gericht op vraagstukken over kwetsbaarheid, identiteit en gelijke kansen. Haar passie voor  kunstzinnige en culturele projecten (film, theater, fotografie, enz.) is haar drijfveer om afbeeldingen en publieke ruimtes opnieuw te claimen voor personen in ‘onzichtbare’ posities. Terugkerende thema’s in haar werk zijn het gelijktijdig kunnen bestaan van verschillende identiteiten en de diversiteit van kunstzinnige en culturele expressie. Ze doet een beetje van alles en vraagt zich af of één leven wel genoeg tijd biedt om al haar interesses na te jagen. Marthe beschouwt zichzelf net zo min een strijder als een onderzoeker (in verband met haar werk: “Wanneer vrouwen van andere vrouwen houden: een beschouwing van vrouwelijke homoseksualiteit in Kameroen.”) Doordat ze heeft kunnen profiteren van academisch onderwijs is zij naar eigen zeggen een ‘belemmerd kunstenaar in zelfanalyse’.

Marthe Djilo Kamga

Marthe Djilo Kamga is de oprichter en huidige coördinator van het Massidami festival.  Zij heeft zich zowel persoonlijk als beroepsmatig altijd gericht op vraagstukken over kwetsbaarheid, identiteit en gelijke kansen. Haar passie voor  kunstzinnige en culturele projecten (film, theater, fotografie, enz.) is haar drijfveer om afbeeldingen en publieke ruimtes opnieuw te claimen voor personen in ‘onzichtbare’ posities. Terugkerende thema’s in haar werk zijn het gelijktijdig kunnen bestaan van verschillende identiteiten en de diversiteit van kunstzinnige en culturele expressie.

Ze doet een beetje van alles en vraagt zich af of één leven wel genoeg tijd biedt om al haar interesses na te jagen.

Marthe beschouwt zichzelf net zo min een strijder als een onderzoeker (in verband met haar werk: “Wanneer vrouwen van andere vrouwen houden: een beschouwing van vrouwelijke homoseksualiteit in Kameroen.”) Doordat ze heeft kunnen profiteren van academisch onderwijs is zij naar eigen zeggen een ‘belemmerd kunstenaar in zelfanalyse’.

 
 
 
Apricot_Groves_obligatory.jpg

Internationale gasten

 Reetta Aalto  Filmmaker Reetta Aalto (1976) woont in Helsinki en schrijft en regisseert zowel fictie als documentaire. Grey Violet – Odd One Out  is haar middellange documentaire debuut en zal toeschouwers boeien. Haar films behandelen veelvuldig vraagstukken rondom innerlijke groei en identiteit. Ze streeft ernaar om haar precieze waarnemingen van het leven op een rauwe, realistische maar ook warme en grappige manier weer te geven. Reetta Aalto heeft een MA in documentaire van Aalto University School of Arts, Design and Architecture (ARTS) en een MA in Russische Taal en Literatuur van de Helsinki University Faculty of Arts. 

Reetta Aalto

Filmmaker Reetta Aalto (1976) woont in Helsinki en schrijft en regisseert zowel fictie als documentaire. Grey Violet – Odd One Out  is haar middellange documentaire debuut en zal toeschouwers boeien. Haar films behandelen veelvuldig vraagstukken rondom innerlijke groei en identiteit. Ze streeft ernaar om haar precieze waarnemingen van het leven op een rauwe, realistische maar ook warme en grappige manier weer te geven. Reetta Aalto heeft een MA in documentaire van Aalto University School of Arts, Design and Architecture (ARTS) en een MA in Russische Taal en Literatuur van de Helsinki University Faculty of Arts. 

 Bin Chen  Bin Chen (1991) is de regisseur van IQMF film HOMØE - Looking For Shelter . Hij studeerde Duits, TV-Journalistiek en audiovisuele communicatie in Shanghai, Hannover en Madrid. De voormalige Tv-journalist uit China breidde zijn vakgebied uit tot documentaire nadat hij zijn master behaalde in Duitsland. Bin Chen maakt films en videorapportages over de onderwerpen cultuur, migratie, LHBT en mensenrechten in verschillende landen, waaronder Zuid-Afrika en Chili.

Bin Chen

Bin Chen (1991) is de regisseur van IQMF film HOMØE - Looking For Shelter. Hij studeerde Duits, TV-Journalistiek en audiovisuele communicatie in Shanghai, Hannover en Madrid. De voormalige Tv-journalist uit China breidde zijn vakgebied uit tot documentaire nadat hij zijn master behaalde in Duitsland. Bin Chen maakt films en videorapportages over de onderwerpen cultuur, migratie, LHBT en mensenrechten in verschillende landen, waaronder Zuid-Afrika en Chili.

 Nish Gera  Nish regisseerde en schreef Scar Tissue , zijn debuutfilm die momenteel bezig is aan een filmfestivaltournee. De film is tot nu toe geselecteerd voor 48 filmfestival in 22 landen wereldwijd. Het won 4 prijzen, waaronder 3 voor beste film en een voor beste acteur. Nish schrijft voor verschillende media, waaronder The Huffington Post en Out (een vooraanstaand LHBT lifestyle magazine). De afgelopen vier jaar schreef Nish columns in The Huffington Post over zijn twee passies: internationale LHBT-rechten en reizen. Voordat hij in 2015 naar Brussel verhuisde, woonde Nish 14 jaar in New York waar hij werkzaam was voor een bedrijf in data-analyse. Nish is geboren in India en studeerde Bouwkunde aan de Indian institute of Technology in Mumbai. Hij spreekt vloeiend Engels, Hindi, Punjabi en gemiddeld Frans. 

Nish Gera

Nish regisseerde en schreef Scar Tissue, zijn debuutfilm die momenteel bezig is aan een filmfestivaltournee. De film is tot nu toe geselecteerd voor 48 filmfestival in 22 landen wereldwijd. Het won 4 prijzen, waaronder 3 voor beste film en een voor beste acteur. Nish schrijft voor verschillende media, waaronder The Huffington Post en Out (een vooraanstaand LHBT lifestyle magazine). De afgelopen vier jaar schreef Nish columns in The Huffington Post over zijn twee passies: internationale LHBT-rechten en reizen. Voordat hij in 2015 naar Brussel verhuisde, woonde Nish 14 jaar in New York waar hij werkzaam was voor een bedrijf in data-analyse. Nish is geboren in India en studeerde Bouwkunde aan de Indian institute of Technology in Mumbai. Hij spreekt vloeiend Engels, Hindi, Punjabi en gemiddeld Frans. 

 Arshad Khan  Arshad Khan uit Canada is filmmaker, directeur van een filmfestival, festival strateeg en docent film. De oorspronkelijk uit Pakistan afkomstige Khan gelooft dat film een katalysator voor verandering kan zijn. Hij maakt het liefst films over onderwerpen die niet worden opgepikt door mainstream media. Hij is met name geïnteresseerd in realisme in cinema en de nieuwe stroming films uit Zuid Azië maar is niet gebonden aan één genre. Op dit moment ontwikkelt hij enkele speelfilms in Canada en Pakistan. Zijn documentaire ABU is een verrassende toevoeging aan het festival met dit persoonlijke verhaal over de band tussen een homoseksuele man en zijn toegewijde Islamitische vader.

Arshad Khan

Arshad Khan uit Canada is filmmaker, directeur van een filmfestival, festival strateeg en docent film. De oorspronkelijk uit Pakistan afkomstige Khan gelooft dat film een katalysator voor verandering kan zijn. Hij maakt het liefst films over onderwerpen die niet worden opgepikt door mainstream media. Hij is met name geïnteresseerd in realisme in cinema en de nieuwe stroming films uit Zuid Azië maar is niet gebonden aan één genre. Op dit moment ontwikkelt hij enkele speelfilms in Canada en Pakistan. Zijn documentaire ABU is een verrassende toevoeging aan het festival met dit persoonlijke verhaal over de band tussen een homoseksuele man en zijn toegewijde Islamitische vader.

 Isaac Matovu  Regisseur Isaac Motavu kruipt onder de huid van de festivalbezoeker met zijn portrettering van de situatie van de LHBTQI gemeenschap in Uganda. Impunity is een krachtige speelfilm die de kwetsbaarheid belicht van seksuele en gender minderheden in een land berucht om zijn anti-homo wetgeving. Motavu is tevens bekend van zijn scenario van Outed: The Painful Reality , die de gevolgen van de massale bekendmaking van personen hun homoseksuele geaardheid door de heersende media in Uganda in kaart brengt.       

Isaac Matovu

Regisseur Isaac Motavu kruipt onder de huid van de festivalbezoeker met zijn portrettering van de situatie van de LHBTQI gemeenschap in Uganda. Impunity is een krachtige speelfilm die de kwetsbaarheid belicht van seksuele en gender minderheden in een land berucht om zijn anti-homo wetgeving. Motavu is tevens bekend van zijn scenario van Outed: The Painful Reality, die de gevolgen van de massale bekendmaking van personen hun homoseksuele geaardheid door de heersende media in Uganda in kaart brengt.   

 

 

 Pouria Heidary Oureh  Pouria Heidary Oureh (1984) werd geboren in Teheran, Iran. Van jongs af aan heeft hij interesse in visuele kunst, podiumkunsten en storytelling door middel van illustraties. Hij studeerde af van SAE Institute of Digital Film in Dubai en werkte sindsdien met talloze vooraanstaande Iraanse en internationale regisseurs tot hij zijn eigen films ging regisseren. Zijn speelfilm,  Apricot Groves , dat zich afspeelt in Armenië, werd op meer dan 20 internationale festivals lovend ontvangen en zal de bezoekers van IQMF versteld doen staan.

Pouria Heidary Oureh

Pouria Heidary Oureh (1984) werd geboren in Teheran, Iran. Van jongs af aan heeft hij interesse in visuele kunst, podiumkunsten en storytelling door middel van illustraties. Hij studeerde af van SAE Institute of Digital Film in Dubai en werkte sindsdien met talloze vooraanstaande Iraanse en internationale regisseurs tot hij zijn eigen films ging regisseren. Zijn speelfilm, Apricot Groves, dat zich afspeelt in Armenië, werd op meer dan 20 internationale festivals lovend ontvangen en zal de bezoekers van IQMF versteld doen staan.

 Lucas van der Rhee  Lucas van der Rhee (22) is een autodidact filmmaker uit Amsterdam en schrijft en regisseert fictie. Zijn eerste korte film ON Y VA! won diverse prijzen op het Cinekid filmfestival. Zijn tweede film ELIAS gaat in première op het IQMF en heeft hij met behulp van crowdfunding en vrienden uit de filmwereld kunnen maken. Thema’s die hem aanspreken zijn familiebanden, coming of age en de relatie tussen moeder en kind. Naast film heeft hij een grote liefde voor fotografie en zoekt hij altijd naar manieren om die twee passies te kunnen combineren. Naast het maken van zijn eigen films is Lucas ook werkzaam als regie-assistent op filmsets.

Lucas van der Rhee

Lucas van der Rhee (22) is een autodidact filmmaker uit Amsterdam en schrijft en regisseert fictie. Zijn eerste korte film ON Y VA! won diverse prijzen op het Cinekid filmfestival. Zijn tweede film ELIAS gaat in première op het IQMF en heeft hij met behulp van crowdfunding en vrienden uit de filmwereld kunnen maken. Thema’s die hem aanspreken zijn familiebanden, coming of age en de relatie tussen moeder en kind. Naast film heeft hij een grote liefde voor fotografie en zoekt hij altijd naar manieren om die twee passies te kunnen combineren. Naast het maken van zijn eigen films is Lucas ook werkzaam als regie-assistent op filmsets.

 Mohamed Moe Sabbah  De uit Beirut afkomstige regisseur Mohamed Moe Sabbah studeerde regie aan de ALBA institute waar hij in 2011 zijn en in 2014 zijn master behaalde. Zijn korte films kregen internationale aandacht en leverden in 2012 zelfs een uitnodiging voor de Short Film Corner in Cannes op. Sabbah was te gast bij de International Class (ICLA) van de Film Academie in Ludwigsburg, Duitsland om zijn script voor zijn eerste speelfilm Chronic  uit te werken. IQMF 2017 is trots om deze film, een prachtig verhaal over gemis, te vertonen als onderdeel van de officiële selectie. Mohamed Sabbah werkte verder als (assistent) regisseur voor diverse reclamecampagnes en videoclips.

Mohamed Moe Sabbah

De uit Beirut afkomstige regisseur Mohamed Moe Sabbah studeerde regie aan de ALBA institute waar hij in 2011 zijn en in 2014 zijn master behaalde. Zijn korte films kregen internationale aandacht en leverden in 2012 zelfs een uitnodiging voor de Short Film Corner in Cannes op. Sabbah was te gast bij de International Class (ICLA) van de Film Academie in Ludwigsburg, Duitsland om zijn script voor zijn eerste speelfilm Chronic uit te werken. IQMF 2017 is trots om deze film, een prachtig verhaal over gemis, te vertonen als onderdeel van de officiële selectie. Mohamed Sabbah werkte verder als (assistent) regisseur voor diverse reclamecampagnes en videoclips.

 Tamara Shogaolu  Tamara Shogaolu werkte in film en media in het Midden-Oosten, de Verenigde Staten, Azië, Africa en Latijns Amerika. Haar werk is vertoond op film festivals, in galeries en musea in de VS en internationaal, zoals in de National Gallery of Indonesia, het Museum of Modern Art (MoMA) en anderen. Ze nam in Egypte deel aan het Fulbright-programma en was medeorganisator van de eerste Cairo Refugee Film Festival. Haar nieuwste geanimeerde korte film HALF A LIFE  werd geselecteerd voor de shortlist van de 2017 Iris Prijs. Ze is regelmatig geselecteerd voor schrijfwedstrijden en was een 2014 Academy Nicholls Fellowship Semifinalist. Ze heeft een MFA van de University of Southern California's School of Cinematic Arts waar ze een Burton Lewis Endowed Scholar for Directing was. Ze woont in Amsterdam waar ze deel uitmaakt van de Virtual Reality broedplaats VRBASE.

Tamara Shogaolu

Tamara Shogaolu werkte in film en media in het Midden-Oosten, de Verenigde Staten, Azië, Africa en Latijns Amerika. Haar werk is vertoond op film festivals, in galeries en musea in de VS en internationaal, zoals in de National Gallery of Indonesia, het Museum of Modern Art (MoMA) en anderen. Ze nam in Egypte deel aan het Fulbright-programma en was medeorganisator van de eerste Cairo Refugee Film Festival. Haar nieuwste geanimeerde korte film HALF A LIFE werd geselecteerd voor de shortlist van de 2017 Iris Prijs. Ze is regelmatig geselecteerd voor schrijfwedstrijden en was een 2014 Academy Nicholls Fellowship Semifinalist. Ze heeft een MFA van de University of Southern California's School of Cinematic Arts waar ze een Burton Lewis Endowed Scholar for Directing was. Ze woont in Amsterdam waar ze deel uitmaakt van de Virtual Reality broedplaats VRBASE.

 
Skai_Blue_obligatory.jpg

Team filmselectie

 Chris Belloni  Chris Belloni is de directeur en initiator van IQMF. Als filmmaker regisseerde hij verschillende films, waaronder de prijswinnende documentaire I am Gay and Muslim en De Turkse Boot . Momenteel werkt hij aan een film over het Nederlandse politieteam Roze in Blauw. Als directeur van IQMF programmeerde hij films op verschillende filmfestivals wereldwijd. 

Chris Belloni

Chris Belloni is de directeur en initiator van IQMF. Als filmmaker regisseerde hij verschillende films, waaronder de prijswinnende documentaire I am Gay and Muslim en De Turkse Boot. Momenteel werkt hij aan een film over het Nederlandse politieteam Roze in Blauw. Als directeur van IQMF programmeerde hij films op verschillende filmfestivals wereldwijd. 

 Sudeep Dasgupta  Sudeep Dasgupta is bijzonder hoogleraar in Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam. Hij geeft les en publiceert over onderwerpen op het gebied van globale media, esthetiek, postkolonialisme, gender en seksualiteit.

Sudeep Dasgupta

Sudeep Dasgupta is bijzonder hoogleraar in Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam. Hij geeft les en publiceert over onderwerpen op het gebied van globale media, esthetiek, postkolonialisme, gender en seksualiteit.

 Lucien Govaard  Lucien Govaard is een freelance consultant in Gezondheid en Jongerenontwikkeling in Suriname. De afgelopen tien jaar was hij actief betrokken in de locale en regionale organisatie van initiatieven op het gebied van de emancipatie van LHBTI’s; jeugdparticipatie en ontwikkeling; het verband tussen sekswerk, migratie en gezondheid en HIV. Als activist en verdediger van mensenrechten is hij als vrijwilliger nog steeds bij deze initiatieven betrokken.

Lucien Govaard

Lucien Govaard is een freelance consultant in Gezondheid en Jongerenontwikkeling in Suriname. De afgelopen tien jaar was hij actief betrokken in de locale en regionale organisatie van initiatieven op het gebied van de emancipatie van LHBTI’s; jeugdparticipatie en ontwikkeling; het verband tussen sekswerk, migratie en gezondheid en HIV. Als activist en verdediger van mensenrechten is hij als vrijwilliger nog steeds bij deze initiatieven betrokken.

 
 Jackie Hooft  Jackie Hooft studeerde film aan de New York Film Academy in 2013. Op dit moment studeert ze Sociologie op de Universiteit van Amsterdam. Als programmeur heeft ze zich enerzijds gefocust op de artistieke waarde van de films en anderzijds op de sociaal-wetenschappelijke relevantie in relatie tot de thema’s van het festival.

Jackie Hooft

Jackie Hooft studeerde film aan de New York Film Academy in 2013. Op dit moment studeert ze Sociologie op de Universiteit van Amsterdam. Als programmeur heeft ze zich enerzijds gefocust op de artistieke waarde van de films en anderzijds op de sociaal-wetenschappelijke relevantie in relatie tot de thema’s van het festival.

 Antonij Karadzoski  Antonij Karadzoski is een mensenrechtenactivist en kunstenaar uit Macedonië. Hij woont op dit moment in Amsterdam. Met zijn kunst ondersteunt hij de LHBT-gemeenschap. Als programmeur heeft Antonij vooral gelet op de artistieke benadering van de ingezonden films. 

Antonij Karadzoski

Antonij Karadzoski is een mensenrechtenactivist en kunstenaar uit Macedonië. Hij woont op dit moment in Amsterdam. Met zijn kunst ondersteunt hij de LHBT-gemeenschap. Als programmeur heeft Antonij vooral gelet op de artistieke benadering van de ingezonden films. 

 Elie Karam  Elias Karam (1987) vluchtte in 2015 uit Libanon en werkt bij Secret Garden, een organisatie die LGBTQI vluchtelingen ondersteunt in Nederland. Elias programmeert het LHBTIQ Refugees: different realities programma en cureerde filmaanmeldingen uit het Midden-Oosten en films over LHBTIQ-vluchtelingen. 

Elie Karam

Elias Karam (1987) vluchtte in 2015 uit Libanon en werkt bij Secret Garden, een organisatie die LGBTQI vluchtelingen ondersteunt in Nederland. Elias programmeert het LHBTIQ Refugees: different realities programma en cureerde filmaanmeldingen uit het Midden-Oosten en films over LHBTIQ-vluchtelingen. 

 Quirine Lengkeek  Quirine Lengkeek studeert sociologie en werkt voor de organisatie Pink Terrorists. Als een gepassioneert queer-activist, selecteerde ze films die een breed publiek aanspreken over de queer en migrant thematiek wereldwijd.

Quirine Lengkeek

Quirine Lengkeek studeert sociologie en werkt voor de organisatie Pink Terrorists. Als een gepassioneert queer-activist, selecteerde ze films die een breed publiek aanspreken over de queer en migrant thematiek wereldwijd.

 Ana-Paula Lima  Ana-Paula Lima is een Braziliaanse activist en werkt voor COC Amsterdam, waar ze zich met name inzet voor biculturele LHBT’s. Als een trotse transvrouw streeft ze naar eerlijkheid, respect en gelijkheid. Voor IQMF cureerde ze films uit Latijns Amerika en lette ze op de representative van trans*personen in de films.

Ana-Paula Lima

Ana-Paula Lima is een Braziliaanse activist en werkt voor COC Amsterdam, waar ze zich met name inzet voor biculturele LHBT’s. Als een trotse transvrouw streeft ze naar eerlijkheid, respect en gelijkheid. Voor IQMF cureerde ze films uit Latijns Amerika en lette ze op de representative van trans*personen in de films.

 Lara Nuberg  Lara Nuberg studeerde geschiedenis en werkt als een freelance producer, schrijver en redacteur voor verschillende organisaties die zich richten op media en maatschappelijke thema’s. Ze werkt voor IQMF sinds de eerste editie van 2015. Als programmeur heeft ze zich gericht op de relatie tussen cinematografische waarde en storytelling en de relevantie voor de thema’s van het fesitival.

Lara Nuberg

Lara Nuberg studeerde geschiedenis en werkt als een freelance producer, schrijver en redacteur voor verschillende organisaties die zich richten op media en maatschappelijke thema’s. Ze werkt voor IQMF sinds de eerste editie van 2015. Als programmeur heeft ze zich gericht op de relatie tussen cinematografische waarde en storytelling en de relevantie voor de thema’s van het fesitival.

 
 Eero Nurmi  Eero Nurmi is een kritische en enthousiaste Genderstudies student, die film als het uitermate geschikte middel ziet om iedereens wereldbeeld te ‘queeren’. Hij richt zich vooral op de educatie van kinderen en jongeren via media. Voor de filmselectie van IQMF heeft hij aandacht besteed aan de cinematographische representatie van de queer en migrant thema’s.

Eero Nurmi

Eero Nurmi is een kritische en enthousiaste Genderstudies student, die film als het uitermate geschikte middel ziet om iedereens wereldbeeld te ‘queeren’. Hij richt zich vooral op de educatie van kinderen en jongeren via media. Voor de filmselectie van IQMF heeft hij aandacht besteed aan de cinematographische representatie van de queer en migrant thema’s.

 Aziz Sohail  Aziz Sohail is een curator, schrijver en manager, woonachtig in Pakistan. Hij werkte als programmeur en vertegenwoordiger van de Lahore Biennale Foundation en was faculteitslid van het National College of Arts in Lahore. Momenteel is hij student South Asia Studies aan Cornell University.

Aziz Sohail

Aziz Sohail is een curator, schrijver en manager, woonachtig in Pakistan. Hij werkte als programmeur en vertegenwoordiger van de Lahore Biennale Foundation en was faculteitslid van het National College of Arts in Lahore. Momenteel is hij student South Asia Studies aan Cornell University.

 
 
Upon-the-Shadow_obligatory.jpg
 

 

Fondsen


 
GASD_logo.jpg
 

Gemeente Amsterdam

AFK_logo.jpg
 

Amsterdams fonds
voor de kunst

vsbfonds.jpg
 

VSBfonds

Fonds-21_logo.jpg
 

FONDS 21

Prins Bernard Cultuur Fonds NH.jpg
 

Prins Bernhard Cultuurfonds

Stichting_art_1.jpg

Stichting Art. 1